Frokostmøte under EXPO 2018
Frokostmøte under EXPO 2018

Frokostmøte under EXPO 2018

Vi ønsker deg velkommen til frokostmøte i Østfold Nyskapingsnettverk

Tid: kl. 8.00- 9.45, fredag 15. juni.

Sted: Rom S-401, Høgskolen i Østfold, Fredrikstad

Program for dagen:

 • 08:00 Frokost og kaffe
 • 08:20 Vinnende verdiforslag i oppstartsbedriften for Asamt utvikling AS
 • 08:45 Hva betyr elbil for strømnettet i Fredrikstad for Norgesnett
 • 09:10 Norgesnett deler sine erfaringer om prosessen
 • 09:20 Grønn byutvikling: Bærekraftige fasadesystemer på Cicignon Park

Studentoppgavene som presenteres:

 • Bachelor 1: «Vinnende verdiforslag i oppstartsbedriften»
  Studenter fra IPL har sett nærmere på hvordan man kan benytte Alexander Osterwalders metode «Vinnende verdiforslag» (Value Proposition Canvas til å kartlegge kunders behov. Oppdragsgiver er Asamt som er en tjeneste som skal gjøre det enklere å ha oversikt over opplevelser.

 

 • Bachelor 2: «Hva betyr elbil for strømnettet i Fredrikstad»
  Studenter fra elektro har hatt et oppdrag for Norgesnett. Hvis regjeringens ønske om at nybilsalget fra 2025 skal være nullutslipp kjøretøy kan det føre til en enda større økning i elektriske transportmidler. Norges Vassdrag og Energidirektorat spår at det kan føre til problemer i strømnettet, men hvordan vil det påvirke strømnettet i Fredrikstad?

 

 • Bachelor 3: «Grønne vegger – Sykehuset – Kan Cao – NG Development»
  Studenter fra bygg har et prosjekt ved gamle sykehuset ved Cicignon som har blitt kjøpt opp av NG Holding og skal utvikles til boligformål. Prosjektet er en del av EU-Prosjektet SiEUGreen og har en høy miljøprofil.Over 80 % av befolkningen i Norge bor på tettsteder, og ettersom prosentandelen stiger, vil lokal forurensning øke. Vi skal undersøke fordelene med grønne vegger sammenlignet med solcellepaneler på Cicignon Park. Oppgaven skal fokusere på klimagassavtrykk, termisk egenskaper og trivsel for brukerne.

 


Etter foredragene vil det være mulig å besøke utstillingen EXPO 2018.
Dette er en åpen presentasjon og utstilling av studentenes bachelorprosjekter. De fleste studentprosjektene er bedrifts- og næringslivsoppgaver relatert til reelle problemstillinger.
Se oversikt over utstillere her.


Det vil også være et seminar om H2020 prosjektet DYNAMO.
H2020 DYNAMO er et prosjektet innenfor området smarte byer/smarte bygninger og smarte energinett, noe som inkluderer også elektriske kjøretøy og lokal energihøsting (varme, sol, vind). Det holder på fra kl. 10:00 – 13:00.
Klikk her for påmelding.


Alle er velkomne!

Asamt logo           Norgesnett logo             NG Development logo

Påmelding
Din informasjon vil kun bli brukt i forbindelse med dette arrangementet, med mindre du huker av boksen nederst for fremtidig informasjon om andre arrangementer.

Stengt for kommentarer.